“Gülüklü Çorba” resmen Alanya Mutfağı’nın oldu

Alanya Mutfağının en önemli lezzetlerinden Gülüklü Çorba, Türk Patent Enstitüsü tarafından Alanya’ya tescillendi. Alanya Belediyesi tarafından tescili alınan Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Antalya piyazından sonra Akdeniz Bölgesi’nde tescili alınan ikinci yemek oldu.
Bu haber 60 kere okunmuş.07 Kasım 2019, Perşembe - 11:43

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Mutfak Mirası Koordinatörlüğü tarafından yaklaşık 3 yıldır titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda patenti alınan Gülüklü Çorba, resmen Alanya Mutfağının ürünü oldu. Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantılarının Kasım Ayı Oturumunda konuşan ve çalışmaları meclis üyeleri ve kamuoyuna açıklayan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Gülüklü Çorba’nın işkembeli ve tavuklu olarak tescil işlemlerinin yürütüldüğünü ve hem Gülüklü hem de Hülüklü olarak belgelendirildiğini belirtti. Erdoğmuş, bundan sonraki süreçte menüsünde tescilli bu ürüne yer veren işletmelerin Alanya Belediyesi’ne bildirmekle yükümlü olduklarını ifade etti.

Alanya Belediyesi tarafından alınan bu tescille Gülüklü Çorba’nın reçetesi koruma altına alınmış oldu. İşletmeler için verilecek bir logo ile de bu çalışmanın halka duyurulması yapılacak. Tarifin doğru kullanılabilir olduğunun denetimi de yine bir denetleme kurulu tarafından yapılacak. Alanya Belediyesi ile beraber AHEP Üniversitesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası’ndan oluşan uzman ekipler, tescilin kontrol noktasında resmi kurumlar olarak yetkilendirildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Mutfağının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere doğru aktarılması ile beraber kayıt altına alınması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor ve Alanya Belediyesi’ne ait olan lisanslı sistem Mutfak Mirası Alanya çatısı altında devam edecek” dedi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 
En Son Haberler
YazarlarTümü
haber yazılımı: buki