Radyo TimeRadyo Time

Hastanede mutfak hijyeninin önemi anlatıldı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.
Bu haber 64 kere okunmuş.25 Kasım 2019, Pazartesi - 16:51

Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşiresi Aysel Duman, hastane mutfağında ve yemekhanesinde hizmet vermekte olan personele yönelik “Hastane Mutfaklarında Enfeksiyon Kontrol Önlemleri ve Hijyen Kuralları” başlığında bir eğitim düzenledi. 

Gıdaların sağlığa uygun koşullarda hazırlanması gerektiğine değinen Duman, mutfak hijyeninde dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek, ”Mutfak hijyeninde başta besin hijyenine, araç gereç (ortam) hijyenine ve kişisel hijyeninize önem vermelisiniz. Su ve sabunda en önemli temizlik araçlarınız arasında yer almalıdır” dedi.

Soru cevap şeklinde geçen eğitim seminerinde kişisel hijyende en önemli unsurun el yıkama olduğu vurgulandı. Dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Etiketler: Aysel Duman   ALKÜ  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 
En Son Haberler
haber yazılımı: buki