Radyo TimeRadyo Time

Yöresel Alanya Yemekleri Yeni Dönem Kursları başladı

Yöresel Alanya Yemeklerini yaşatmak ve tanıtmak için Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “Yöresel Yemek Atölyesi’’ kursları, 2019 yılının ilk kursiyerleri ile tamamlandı.
Bu haber 209 kere okunmuş.25 Ocak 2019, Cuma - 11:07

 Yöresel Yemek Atölyesi geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da AHEP ( Alanya Hamdullah Emin Paşa) Üniversitesi Gastronomi Bölümü Mutfağı’nda düzenlendi. 20-25 çeşitten oluşan yöresel lezzetler kursiyerler ve öğretici ile birlikte pişirildi.

 Mevsimine göre değişiklik gösteren menülerin yer aldığı Yöresel Yemek Atölyesi kursunun ilk katılımcıları, Laba dolması, Gülüklü çorba, Un çorbası (Övelemeç Çorbası), Darı çorbası, Ülübü piyazı, Bumbar dolması, Kuru patlıcan yemeği,  Kuru patlıcan taratoru gibi birçok lezzetin tariflerini ve özel yapım tekniklerini görerek öğrendiler.

 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, "4.yılına start verdiğimiz kurslarımız neticesinde; Yöresel Alanya Yemeklerimiz bugüne kadar 600 kişiye ulaştı, 600 mutfakta yer aldı ve almaya da devam edecek. Katılımcılarımızın, öğretici hocamızın ve AHEP Üniversitesi’nin de desteği ve ilgisi ile 2019 yılının ilk kursunu tamamlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bizlerle birlikte bu projede yer alarak Alanya Mutfağına katkı sağlamış herkese teşekkür ediyor, lezzetlerimizi doğru tariflerle öğrenmek isteyen herkesi ‘’Yöresel Yemek Atölyesi’’ kurslarımıza davet ediyorum.’’ dedi.

 AHEP Üniversitesi Rektörü Mehmet D. ÖNER ve Alanya Rotary International Club Başkanı Leonie Kılıç’ın da denediği  Yöresel Lezzetler, kendilerinden tam not aldı.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 
En Son Haberler
haber yazılımı: buki