Dedesinden kalan su değirmenini tekrar faaliyete geçirdi « Alanya Televizyonu (ATV)

30 Kasım 2023 - 14:28
Radyo TimeRadyo Time

Dedesinden kalan su değirmenini tekrar faaliyete geçirdi

Karaman’ın Başyayla ilçesi Kışla köyünde yaşayan Halil Koraş, ata mesleğini devam ettirerek dedesinden kalma su değirmeninde glütensiz mısır unu üretiyor.

Dedesinden kalan su değirmenini tekrar faaliyete geçirdi
Son Güncelleme :

26 Ocak 2021 - 8:56

Yüksek lif içeriği, mısırı diğer tahıllardan ayıran en önemli özelliklerinden biri. Beyaz ekmeğe göre kan şekeri dengesizliğinde önemli bir avantaja sahip olan mısır unu, Karaman bölgesinde su değirmeninde doğal olarak üretiliyor. Borular vasıtası ile yüksekten akıtılan suyun çarkları döndürmesi ile değirmen taşı dönüyor. Değirmen taşının ortasından birer birer düşen mısırlar una dönüşüyor. Elektrikle çalışan değirmenlere oranla su değirmeninde öğütme süresi çok uzun sürüyor. Başyayla ilçesi Kışla köyünde yaşayan Halil Koraş (42), dedesinden kalma su değirmeninde glütensiz mısır unu üretiyor. Özellikle çölyak hastaları için glütensiz mısır unu öğüttüğünü söyleyen Koraş, hedefinin markalaşmak olduğunu belirtti.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
Translate »