Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı sert oldu: Biz şu anda 50 tırı Ukrayna’ya gönderdik « Alanya Televizyonu (ATV)

30 Kasım 2023 - 13:10
Radyo TimeRadyo Time

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı sert oldu: Biz şu anda 50 tırı Ukrayna’ya gönderdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı sert oldu: Biz şu anda 50 tırı Ukrayna’ya gönderdik
Son Güncelleme :

14 Mart 2022 - 19:44

212 views

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Rusya’ya rağmen desteğimizi verdik”

Toplantıda Alman gazetecinin, ” Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılacak mısınız?” sorusuna Erdoğan, ders niteliğinde yanıt verdi. Erdoğan, “Askeri derken NATO’daki işbirliği ne demektir. NATO’daki işbirliği askeri dayanışmanın teşekkül ettiği bir kurumdur. Burada ağır silahlardan tutunuz da diğer silahlara varana kadar NATO’da bunları kullanırsınız. Almanya ile biz iki ortağız ve dostuz. İki NATO ülkesi olarak birlikte neler yapabiliriz, ne gibi eksikleri gideririz bunun değerlendirmesini yaptık. Rusya’dan aldığımız silahlar noktasında bunun cevabını merak ettiğinizi görüyorum. Şu andaki şartlar içerisinde gelecek ne gösterir onu şu an konuşmak erken olur. Şartlar ne getirir ne götürür bunu görmek lazım. Biz sayın Zelenski’yle de Putin ile de dostluğumuzu korumak durumundayız. Yaptırımlara gelirsek; BM içerisinde ne gerekiyorsa biz onu yaptık. NATO ülkesinin yapmadıklarını biz Rusya’ya rağmen Ukrayna’ya desteklerimizi sürdürdük. Biz şu anda 50 tırı Ukrayna’ya gönderdik, göndermeye de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Translate »