Antalya Büyükşehir Belediyesi; çevresel, kültürel ve toplumsal değerlerin korunmasına yönelik yürüttüğü önemli projelerle dünya genelinde 33 ülkeden 291 üye şehri bulunan Cittaslow ağına katılma başarısı gösterdi. Bu üyelik Antalya’nın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacak ve uluslararası iş birliklerinin artmasına imkan tanıyacak. Bu sayede, Antalya’nın yaşam kalitesinin yükselmesine ve uluslararası alanda doğa dostu bir şehir olarak tanınmasına da imkan sağlanacak.

2024 Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu, 20-23 Haziran tarihleri arasında İtalya’nın Citt Sant’Angelo şehrinde gerçekleştirildi. Genel kurul, dünya genelindeki Cittaslow üyesi şehirlerin temsilcilerini, belediye başkanlarını, yerel yönetim yetkililerini ve topluluk liderlerini bir araya getirdi. Bu yılki genel kurul, Cittaslow Uluslararası Ağı üyelerini, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki çeşitli Cittaslow ilçelerinde üst düzey temsilcileri ve kentsel planlama ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında önemli isimleri ağırladı. Toplantıya 30 farklı ülkeden 200’den fazla delege katıldı. Genel kurulda Sürdürülebilir Kentsel Gelişim, Kültürel Miras ve Turizm, Toplum Katılımı, Çevresel Girişimler ve Ekonomik Sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

7 farklı kriter

Antalya’da son bir haftada uyuşturucu operasyonlarında 19 tutuklama Antalya’da son bir haftada uyuşturucu operasyonlarında 19 tutuklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ağa dahil olma konusunda bir süreden beri sürdürdüğü çalışmalar da olumlu sonuç verdi. Altyapı politikaları, çevre politikaları, kentsel yaşam kalitesi politikaları, tarım, turizm, esnaf ve sanatkarlara ilişkin politikalar, sosyal uyum, ortaklıklar, misafirperverlik, farkındalık ve eğitim için planlar gibi kriterlere uyan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2024 Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu’nda Cittaslow üyeliğine kabul edildi.

Sertifika ve bayrak verildi

Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı, Cittaslow Metropolis Sertifikası ve bayrağını aldı. Atasoy, bunun bir başlangıç olduğunu, birlikte çok daha güzel işler başaracaklarına inandıklarını söyledi. Atasoy, “Başkanımız Muhittin Böcek’in doğaya, çevreye, yerel değerlere verdiği önemin göstergesi olarak hayata geçirdiğimiz çalışmaların bir bir sonuç vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow ağına dahil olması, Antalya’nın dünya çapındaki önemli metropoller arasında yer almasına da katkı sunacak.

Finike Belediyesi’ne ödül

İtalya’da gerçekleştirilen toplantıda, Cittaslow Ağı üyesi Finike Belediyesi de sosyal dayanışma kapsamında “Yalnız Değilsin” başlıklı proje ile ödüle layık görüldü. Bu ödül, Finike’nin toplumun her kesimine hitap eden ve kapsayıcı projeler geliştirme konusundaki kararlılığını ve başarısını tescil etmiş oldu. Finike Belediyesi’nin aldığı bu ödül, sadece yerel yönetimlerin değil, aynı zamanda yerel toplulukların da sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma konusundaki katkılarının uluslararası düzeyde takdir edildiğinin bir göstergesi oldu.

Kaynak: iha