Muratpaşa Belediyesinin düzenlendiği 8.Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali’nin son gününde, yabancı şehir heyetleri, önce Perge antik kentini gezdi, ardından Antalya’nın tescilli lezzeti piyaz yapıp tadına baktı.
Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya’da bulunan 26 ülkeden 40 şehrin heyetleri, son gününde Pamfilya’ya başkentlik yapan Perge antik kentini ziyaret etti. Helenistik dönem boyunca eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirlerarasında gösterilen Perge büyük hayranlık uyandırırken konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gezinin ardından bu kez rota, Antalya’nın geleneksel lezzet ikilisi köfte ve piyazı denemek için Aksu ilçesinin merkezin çevrildi. Restoranda, tezgahın başına İtalya’dan Amelia Belediye Başkanı Laura Pernezza geçti. Pernezza, önce eline maşayı alıp mangalda pişen köfteleri tek tek çevirdi ardından kendi piyazı hazırlamaya geçti. Tahin, limon suyu, sirke, tuz ve sarımsakla hazırlanan sosuyla coğrafi tescilli işareti de alan Antalya piyazının nasıl yapıldığını büyük bir dikkatle dinleyen Pernezza, kendi tabağına taratorunu dökmeyi de ihmal etmedi.
Almanya Heusenstamm Belediyesi’nden Monika Wolf, festvale 3’üncü kez katıldığını belirtirken daha önce denediği piyazı herkese önerdiğini söyledi. Dolu dolu bir festival yaşadıklarını belirten Wolf, “Çok güzeldi. Her zaman, her gün başka bir etkinlik vardı” dedi.
[caption id="attachment_51433" align="alignnone" width="2560"]
MURATPAŞA BELEDİYESİNİN DÜZENLENDİĞİ 8.ULUSLARARASI KALEİÇİ OLD TOWN FESTİVALİ'NİN SON GÜNÜNDE, YABANCI ŞEHİR HEYETLERİ, ÖNCE PERGE ANTİK KENTİNİ GEZDİ, ARDINDAN ANTALYA'NIN TESCİLLİ LEZZETİ PİYAZ YAPIP TADINA BAKTI. (İHA/ANTALYA-İHA)
Muratpaşa Belediyesinin düzenlendiği 8.Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali'nin son gününde, yabancı şehir heyetleri, önce Perge antik kentini gezdi, ardından Antalya'nın tescilli lezzeti piyaz yapıp tadına baktı.[/caption]
Editör: TE Bilisim