Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, bölgede bulunan işletmelerin ve çalışanların dijital dönüşüme hazırlanmalarına yardımcı olacak ’Mersin 4.0: Sektörlerin Geleceği’ programını hayata geçiriyor.
İş arayanlara, öğrencilere, gençlere, vatandaşlara ve işverenlere yönelik projelere imza atan Kariyer Merkezi, hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kariyer Merkezi Şube Müdürlüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz başkanlığında paydaş kuruluşlarla toplantı yapıldı. Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin TEKNOPARK, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği gibi kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, yapılan çalışmaların değerlendirmesi ve 2024 dönemi projeleri üzerine konuşuldu.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökayaz, yaptıkları projelerde kent paydaşları ve aktörlerle birlikte araştırarak ve tartışarak yol almaya çalıştıklarını belirtti. Kariyer ve dijitalleşmeyi önemsediklerini dile getiren Gökayaz, "Bu çok önemli ve kıymetli bir şey. Burada en basitinden ilk etapta bir farkındalık oluşturabiliriz. Burada iyi şeyler, farklı yönetimler tarafından değerlendirilebiliyor. Bu çok önemli. Umuyoruz ki bu genel anlamda bir dönüşümü de beraberinde getirir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Şube Müdürü Serkan Özada da bugüne kadar yapılan çalışmaların başarıya ulaşmasındaki en önemli faktörün, ihtiyaç analizinin doğru kurgulanması ve kurumlar arası iş birliği olduğunu belirtti. 2024 döneminde birçok projeyi kente kazandıracaklarını vurgulayan Özada, ’Kampüs Mersin, Garaj Mersin, Kariyer Mersin Web Sitesi, İstihdam, Mesleki Eğitim, Kariyer ve Girişimcilik, Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği’ programlarını da kurumlar arası iş birliğine dayalı olarak gerçekleştireceklerini ifade etti. Kariyer Merkezi olarak 2024 dönemi öncesi yaptıkları çalışmaları paydaşlarla değerlendirdiklerini Özada, "Özellikle ’Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği’ konusu, bizlerin odak noktası olacak. Paydaşlarımızla bir yıl kadar sürecek bu programda hangi konukları ağırlamamız gerektiği, hangi konulara değinmemiz gerektiği, hangi sektörleri önceleyeceğimiz gibi konularda fikir alışverişi yaptık. 6 Mart’ta ilk programımızı hayata geçireceğiz" diye konuştu.
’Mersin 4.0: Sektörlerin Geleceği’ programı
’Gelenekten Geleceğe’ mottosuyla hayata geçirilecek ’Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği’ programı, yıl içerisinde çeşitli ekonomik sektörel gruplar şeklinde periyodik olarak gerçekleşecek. Program, 4.0’ın getirdiği yenilikleri, fırsatları ve zorlukları içerirken, iş dünyasının gelecekteki ihtiyaçlarını ve beklentilerini paylaşacak. Program, katılımcılara dijital dönüşüm sürecinde başarılı olmak için gerekli yetkinlikleri kazandırmayı ve sektördeki değişime uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Her programda farklı sektörlerin dijital dönüşüm süreçleriyle ilgili, alanında uzman kişilerden akademik ve pratik uygulamalar gösterilecek.