


Bakan Koca, sosyal medya hesabından, illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Buna göre 8-14 Şubat arası vaka oranlarının yansıtıldığı tablodan yola çıkılarak yapılan hesaplamaya göre Antalya’da bin 993, Alanya’da 261 Kovid-19 vakası belirlenmiş oldu.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede “yerinde karar” dönemi başladı. Yeni dönemle birlikte, il bazında haftalık vaka ortalaması açıklanacak. Böylelikle, il hıfzıssıhha kurulları bölgesel bazda yeni tedbirleri veya gevşetme kararlarını hayata geçirebilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yeni döneme girilmesi sonrası illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Antalya kovid-19 haritasından 70,20 olarak paylaşıldı. Bakan Koca ” Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz” ifadelerini kullandı.
BİN 993 VAKA ANTALYA’DA
Tabloya göre her yüz bin kişiden 78.20’sinin kovid-19 olduğundan yola çıkılarak yapılan hesaplamada Antalya’da bin 993 pozitif vaka bulunuyor. Alanya’da ise bu veriler ışığında yapılan hesaplamalara göre 8-14 Şubat tarihleri arasından 261 kovid-19 vakası tespit edildi. Vakalardan biri ise mutasyona uğramış virüs olması nedeniyle Okurcalar’da bir bina karantinada tutuluyor. “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşılan tabloya göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında illere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişiye göre açıklandı. Tabloya göre İstanbul’da 60,19, Ankara’da 35,49, İzmir’de 44,39, Antalya ise 78,20 olarak belirtildi. Antalya ile bağlantılı iller olan Isparta 33,88, Karaman 103,16, Konya 90,99, Muğla 54,94, Mersin 90,57 ve Burdur 75,54 olarak belirtildi.